Onze verplichtingen aan onszelf, onze klanten en de rest van de wereld

Onze plaats in de wereld

Binnen UNLOQ hebben we een aantal toezeggingen gedaan aan onze medewerkers, onze klanten en de maatschappij. In dit overzicht vindt u onze missie & visie, onze kernwaarden, onze DEI-verplichting, onze gedragscode en ethisch gedrag, onze belofte tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, onze leiderschapsvisie en onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Al deze engagementen samen geven inhoud aan onze rol als bedrijf en onze rol in de maatschappij.

Ons doel en onze missie

Ons doel

  • Wij geloven in de oneindige kracht van mensen.
  • Om verandering van binnenuit te inspireren – met een impact op degenen die ze leiden, met wie ze werken & leven.

Onze missie

  • Wij brengen de verandering op gang door verder te gaan.
  • We reageren op wat nodig is.
  • We leren en bouwen voort op wat bekend is.
  • Wij maken de kracht van mensen mogelijk door diepgaande menselijke interactie, technologie en wetenschap te integreren.

Onze kernwaarden

  • We worden gedreven door openheid en nieuwsgierigheid, we onderzoeken, we luisteren, we willen het echt begrijpen en we leren elke dag.
  • We zijn innovatief en flexibel, we reageren op wat nodig is en gaan verder om te vinden wat werkt.
  • Wij gedijen bij het maken van een echt verschil, ons doel is om zinvolle verandering teweeg te brengen en daar is moed voor nodig. We durven uitdagingen aan te gaan en onszelf aan de hoogste normen te houden, zodat we een blijvende impact kunnen achterlaten.
  • We zijn een hechte en diverse gemeenschap, we zijn gelijken en werken als een hecht team terwijl we klanten over de hele wereld van dienst zijn.
  • We zijn oprecht aardige mensen, we maken het leuk, we zijn aardig, we zorgen voor elkaar en we worden enthousiast als anderen uitblinken.

Onze inzet voor diversiteit, gelijkheid en inclusie

  • We ontmoeten elk individu zoals hij is en werken met zijn authentieke zelf.
  • We handelen vanuit het bewustzijn van de specifieke en unieke kenmerken van mensen en omarmen hun volledige identiteit.
  • We zien alle mensen als gelijken; acceptatie en vrij zijn van vooroordelen geven vorm aan elke relatie.
  • We koesteren onze inclusieve lens: etniciteit, geslacht, ras, handicap, geslacht, achtergrond, leeftijd en religie.

Hoe we dit engagement in de dagelijkse praktijk toepassen, wordt hier belicht door verschillende van onze mensen: Onze DEI-belofte.

Gedragscode en ethisch gedrag

Alle UNLOQ trainers, coaches, consultants en andere medewerkers onderstrepen en zijn gebonden aan onze gedragscode. Deze code beschrijft hoe we intern met elkaar werken en hoe we ons gedragen in de omgang met onze klanten.

Voorbeelden van onze code

  • We waarderen elkaars werk, hooghouden respect en eerlijkheid en streven naar duidelijke en open communicatie.
  • We staan open voor bijdragen, suggesties en opbouwende kritiek van anderen.
  • We beledigen, discrimineren of intimideren anderen niet en zijn verantwoordelijk voor ongepast gedrag.


Je kunt de volledige code hier downloaden: Gedragscode en ethisch gedrag

Onze belofte voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nu de wereld voor steeds grotere mondiale uitdagingen staat, is het streven naar duurzame ontwikkeling veranderd van een ambitieus verlangen in een wereldwijde bedrijfsvereiste. Wij erkennen het belang van het aanpakken van deze uitdagingen en zetten ons steeds meer in om de concepten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te integreren en tegelijkertijd een zo klein mogelijke voetafdruk te creëren.

Daarom integreren we de Sustainable Development Goals (SDG’s) in ons interne werk en in onze samenwerking met onze klanten. In het bijzonder de pijler Capaciteitsopbouw van SDG 17. Bovendien heeft onze groeiende inzet voor de pijler Capaciteitsopbouw een direct raakvlak met de Inner Development Goals (IDG’s) die zijn vastgesteld om de verwezenlijking van de SDG’s te versnellen.

U kunt onze uitgebreide CSR belofte inclusief voorbeelden van praktische toepassing hier downloaden: Belofte voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Onze leiderschapsvisie

De Leiderschapsvisie van UNLOQ draait om het in staat stellen van individuen en organisaties op meerdere niveaus om positieve en blijvende impact te creëren. Het ontwikkelen van leiders die weten hoe ze moeten navigeren in een VUCA (Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous) wereld, die inclusie omarmen, vertrouwen vergroten en innovatie ondersteunen, zelfbewust zijn en weten hoe ze vertrouwensvolle relaties kunnen opbouwen.

Wij transformeren, verbeteren en verrijken organisatieprestaties door gedrag te veranderen en menselijkheid terug te brengen op de werkplek. Onze aanpak richt zich op het leiden van jezelf, het leiden van anderen en het leiden van het systeem/de organisatie. Onze leiderschapsvisie is gebouwd op een sterke pijler van onderzoek door de oprichters van UNLOQ en verfijnd door meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van duizenden leiders wereldwijd.

U kunt onze uitgebreide visie, inclusief ons Leadership Coaching Behaviour Model hier downloaden: Leiderschapsvisie.

Onze wetenschappelijk onderbouwde aanpak

Onze missie luidt: ‘We leren en bouwen voort op wat bekend is’. Concreet betekent dit dat we gebruik maken van de reeds bestaande kennis van onze klanten, gecombineerd met de meest recente inzichten uit de wetenschap. Hiervoor gebruiken we het ‘UNLOQ Evidence-based HRD Design Process’. Een toenemend gebruik van wetenschappelijke kennis om HRD-praktijken empirisch te onderbouwen, kan zowel de financiële prestaties van een organisatie als het welzijn van haar werknemers ten goede komen.

We geloven in transparantie over de aanpak die we kiezen, het proces dat we ontwerpen en de resultaten die we leveren. We weten ook dat “one-size-fits-all” ontwikkelingstrajecten de relevante individuele behoeften en de unieke organisatiecontext negeren en zelden de gewenste resultaten opleveren. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en creëren we samen unieke, zeer effectieve ontwikkelingstrajecten.

Lees hier meer over ons ontwerpproces, ons intern ontwikkelde model voor gedragsverandering en hoe we evalueren: De voordelen van evidence-based werken.